Kampen


In het kort

Idee Kids organiseert kampen waar je iets van opsteekt voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. We gaan op kamp in de krokus-, paas- en zomervakantie. Onze kampen zijn zonder overnachting, ook als moni kan je na de kampdag gewoon naar huis. Elk kamp is opgebouwd rond een bepaald thema. Als organisatie geloven we sterk in het belang van spelen en leren in een niet-schoolse context. Op kamp geven we kinderen de vrijheid om te ontdekken, prikkelen we hun nieuwsgierigheid en laten we ze hun talenten ontdekken.

 

Image
Idee Kids

We zijn actief over heel Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Al onze locaties zijn volgens dezelfde structuur opgebouwd, zo kan je gemakkelijk op verschillende locaties aan de slag.

Het exacte adres van een kamplocatie vind je op ideekids.be

Je kampdag als moni

Gedurende de hele week ga je met je groep van maximum 16 kinderen op kampavontuur. Je belangrijkste opdracht: hen een onvergetelijke kampweek bezorgen! Kinderen kiezen voor een welbepaald thema bij het inschrijven, dit is de rode draad van je kamp. Idee Kids voorziet een inspiratiedraaiboek en het bijhorend materiaal waarmee je aan de slag kan. Een dag bestaat uit een viertal activiteiten en enkele pauzemomenten voor de kinderen. 

Een Idee Kidskamp start om 09.00 u. en duurt tot 16.00 u. Op de kamplocatie voorzien we vooropvang vanaf 07.45 u. en naopvang tot 18.00 u. Onder de monitoren wordt er gewerkt met een shiftensysteem. Afwisselend doe je de voor- of naopvang.

Vijf AANDAchTSPUNTEN voor kwalitatieve kampen

Om de kwaliteit van onze werking te waarborgen, hebben we vijf aandachtspunten ontwikkeld waar we extra op inzetten op kamp. Tijdens je monitorenvorming ga je daar dieper op in, hier krijg je alvast een voorproefje. Door als monitorenteam tijdens de kampweek extra op deze vijf punten in te zetten, maak je kans om verkozen te worden tot sterrenteam van de week! Maar, hierover dus meer uitleg in de vorming. 

Image
zorg

Zorg: Stevige knuffels met genezingskracht, een liefdevolle glimlach of de tijd nemen om het spel nóg een keer uit te leggen: de monitoren doen er alles aan om alle kinderen op hun gemak te stellen. 

Image
veiligheid

Veiligheid: Letterlijk en figuurlijk. Enerzijds hebben onze monitoren arendsogen die snel onveilige situaties opmerken en verhelpen. Anderzijds hebben ze voelsprieten die aanvoelen hoe ze het vertrouwen van de groep winnen. 

Image
Orde en netheid

Orde & netheid: Een Idee Kidskamp herken je aan de vaste structuur. Alles heeft een vaste plaats. Zo geraken we nooit de kleurpotloden kwijt en vindt elke kind gemakkelijk zijn boekentas terug. Je hoeft gelukkig niet alles vanbuiten te leren. We hebben heel wat hulpmiddelen ter beschikking. 

Image
communicatie

Communicatie: De fotoblog, het wie-doet-wat bord, een face-to-facegesprek, … We bieden heel wat tools aan om ouders op de hoogte te houden van de kampdag. 

Image
totaalbeleving

Totaalbeleving: De monitoren zorgen ervoor dat het kampthema helemaal tot leven komt. Elke moment van de dag is een gepast moment om de kinderen mee te nemen in een fantasiewereld.