Aan de slag met je monitorenpagina

18/06/2020

Het is gloednieuw sinds dit jaar en we zijn er ongelofelijk trots op. We hebben het natuurlijk over de monitorenpagina! Hoe werk je ermee en wat is er belangrijk aan? Of je nu een groentje bent bij Idee Kids of een ervaren rot: wij leren je de kneepjes van het vak. 

Voorkeuren

Het eerste vakje op je pagina zijn je voorkeuren. Wanneer kan jij kamp geven, op welke locaties geraak je en welke rollen wil je graag opnemen? Je kan  jouw favoriete thema's doorgeven en wat meer vertellen over jezelf en jouw ervaring. Tip: weet je echt nog niet hoe jouw vakantieperiode er zal uitzien? Duid bij je beschikbaarheden ‘ik weet het nog niet’ aan, en houd op ons de hoogte. Ook doorheen het jaar kan je je beschikbare periodes updaten en kunnen de rekruteringsmedewerkers jou voorstellen doen op basis van je voorkeuren. Vergeet trouwens niet je profiel op te slaan telkens wanneer je iets hebt aangepast. 

Image
Idee Kids

Activiteiten 

Het belangrijkste onderdeel van deze prachtige tool:  activiteiten. Hier vind je een overzicht van je bevestigde kampen en voorstellen. Let op: als je op ‘bevestigen’ klikt bij een voorstel, dan ben jij ook effectief ingepland en verwachten wij jou sowieso op kamp. 

Jouw favoriete kamp al gespot, maar wacht je herexamens of andere plannen nog af? Vraag aan je rekruteerder om al een voorstel te sturen voor die week. Zo kan je bevestigen (of eventueel weigeren) zodra je meer weet. Mocht enkel de optie ‘reservelijst’ er nog zijn, bel dan even naar de Monifoon om te informeren naar andere mogelijkheden. 

Image
Idee Kids

Enkele weken voor de start van het kamp ontvang jij een mailtje met de melding dat er info op je profiel klaarstaat. Die mail brengt je naar je ‘activiteiten’. Op dat moment kan je bij ‘team’ de contactgegevens raadplegen van je kampverantwoordelijke(n) en medemonitoren. Vergeet daarnaast zeker niet bij ‘Extra info’ te kijken. Dit is geen ‘extra’ info, maar wel extra belangrijke info! Even op een rijtje wat je hier allemaal vindt: 

 • Je draaiboek 

  • Het draaiboek voor jouw thema is uiteraard je grote inspiratie. Met één klik op de knop kan je ‘m downloaden. 

 • Locatiefiche 

  • Is er een speciaal alarm op de kamplocatie of een conciërge? Welke lokalen staan ter beschikking voor Idee Kids? Je komt het in deze fiche te weten. 

 • Themafiche 

  • Als er een bezoek is van een chocolatier of een boerin, of er wordt een uitstap gemaakt naar het politiebureau, dan is dit de place to be. 

 • Handleiding voor superhelden 

  • Dit is jouw bijbel natuurlijk. Hoe zit de kampwerking bij Idee Kids in mekaar, welke aandachtspunten zijn onmisbaar op kamp, welke tools zijn er om de communicatie vlot te laten verlopen? Deze bundel heeft alle antwoorden. Lees hem dus zeker goed door voor je aan een kamp begint. 

Contracten 

Simpel en straightforward, hier vind je de contracten van je ingeplande kampen. Gedaan met printen, scannen of mailen! Vanaf nu onderteken jij je contracten razendsnel met je muis of vinger. Check! 

Evaluaties 

Na elk kamp vragen wij jou om je medemonitoren en (mede)kampverantwoordelijke te evalueren. Openstaande evaluaties vind je hier. Wij hechten belang aan jouw mening! 

Persoonsgegevens 

Dit administratieve luikje is erg belangrijk voor de verzekering en uitbetaling van je kampweek. Vul alles goed aan en vergeet daarna niet op ‘opslaan’ te klikken bovenaan.  

Voila: in een (grote) notendop alle uitleg over jouw persoonlijke monitorenpagina. Nog levensbelangrijke vragen? Neem eens een kijkje op de FAQ (link) of contacteer de rekruteerder van je regio (link).