Moni's aan het woord!

09/02/2021

Onze monitoren zijn goud waard, want zonder hen zouden er geen kampen zijn! Bij Idee Kids vinden we het heel belangrijk dat ze de ruimte en kansen krijgen om te groeien en zichzelf te ontplooien. We laten hen graag even zelf aan het woord om te vertellen waarom ze zo graag bij Idee Kids aan de slag gaan. Emilie bijt de spits af!

Emilie De Jonghe

Image
Emilie DJ met kinderen

Hoe lang ben je al monitor bij Idee Kids?

Ik heb er al drie geweldige jaren opzitten!

Wat is je favoriete locatie, en wat vind je er juist zo leuk aan?

Antwerpen KLA. De voorbije twee jaar heb ik hier bijna al mijn kampen gegeven. Het is een relatief grote kampplaats maar het heeft toch iets gezelligs. Door de grote centrale speelplaats kan je tijdens de opstart- en afsluitmomenten alle kinderen en monitoren succes, plezier of een fijne avond wensen. Met een goede microfoon lukte dit zelfs in de bubbels! De kinderen en monitoren komen van allerlei culturen en achtergronden waardoor er een grote diversiteit is. Dit maakt de kampweek nog gezelliger én boeiender. Het kan ook grappige momenten opleveren ... Probeer maar eens een gesprek in het Frans te voeren met ouders, als het al vier jaar geleden is dat je nog Frans kreeg op school. Maar ouders appreciëren het altijd enorm dat je als moni of bubbelverantwoordelijke echt je best doet om met hen te communiceren. 

Van welk kampthema krijg jij het helemaal warm?

Cups, cakes en whoopies! Dat is vooral ook het lekkerste kamp. Maar alle kookkampen zijn écht mijn favoriet. Kinderen leren er echt dingen bij die ze 's avonds dan meteen thuis gaan uitproberen. Ik hou echt van die trotse gezichtjes als ze hun eigen lollypop, fruitsaté of pasta kunnen proeven!
Ook vliegt de dag echt voorbij. Koken, kookboekjes knutselen en aanvullen ... Maar natuurlijk ook met de kinderen de afwas doen en de tafels proper maken. Daarnaast moet je ook nog tijd maken voor zotte spelletjes, dus je hebt tijd te weinig op zo'n dag.

Welk Idee Kidsmoment zal je altijd bijblijven?

Deze zomer tijdens relatief warm weer was er een stortbui! Alle kinderen die wilden mochten samen met mij in de plassen gaan springen en rollebollen. Zo'n plezier heb ik nog nooit gehad! Ook de ouders vonden het fantastisch en vertelden dat ze hun kind naar kamp stuurden om zo'n unieke ervaringen en herinneringen op te doen. De volgende dag hadden nog meer kinderen reservekledij mee zodat ze mee konden doen als het terug zou regenen. Als ik hieraan terug denk verschijnt er meteen een lach op mijn gezicht!

Nog zo een moment was tijdens de hittegolf. De conciërge was in onze bubbel een tuinslang komen aansluiten om een "regendouche' te maken. De beide kampen uit onze bubbel speelden samen, er was een echte groepssfeer en iedereen lachte zich te pletter! Met kletsnatte reservekledij gingen alle kinderen doodgelukkig naar huis, net als de monitoren. 

Wat zou je meegeven aan mensen die twijfelen om monitor te worden bij Idee Kids?

Niet twijfelen! Als je gek ben van kinderen en een tikkeltje creativiteit bezit, schiet je al een heel eind op. Op mijn eerste kamp was ik ook heel verlegen naar andere monitoren toe, kon ik de kinderen niet altijd in de hand houden, of gaf ik soms iets te veel vrij spel. Maar door de kinderen te observeren en aan te voelen, leer je snel. Ook zijn de bubbelverantwoordelijken er om je te ondersteunen, tips te geven en aan te moedigen. Door Idee Kids ben ik zelf echt opengebloeid. Ik leerde meer sociale vaardigheden zoals met ouders spreken, en feedback aanvaarden en geven. Ook leer je veel nieuwe mensen kennen, ik kan zelfs zeggen: nieuwe vrienden!

Bedankt Emilie!

Wil jij ook (nog meer) van die fantastische momenten meemaken? Neem dan snel een kijkje bij de vrije kampen!