Veelgestelde vragen

Hier vind je een antwoord op heel wat van je vragen.
Werd jouw vraag hiermee niet beantwoord, of heb je een dringende vraag over de informatie op deze pagina? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Kan ik mijn kamp nog annuleren?

Zoals bij elke bijverdienste kan je, eens je contract getekend is, niet meer zomaar annuleren. Dit gaat enkel nog bij onvoorziene dringende redenen. Annuleren kan enkel via een telefoontje aan het rekruteringsteam.

Hoe bereid ik mijn kamp voor?

Idee Kids bezorgt je een inspiratiedraaiboek met activiteiten in het kampthema. Ook het nodige materiaal wordt door ons voorzien. Je hebt als moni de vrijheid om de activiteiten naar je hand te zetten. 
De week voor de start van het kamp ontvang je een Ready, Set, Go-mail met alle praktische details: informatie over bezoeken en workshops, kennismaking met je monitorenteam, medische informatie over de kinderen…

Hoe word ik bubbelverantwoordelijke?

De bubbelverantwoordelijke schept structuur in het hele kampgebeuren. Een goedgevulde rugzak aan Idee Kidservaring is hier een must (3+ kampen op de teller). Spreek je ambitie rond de rol uit aan je kampcoördinator of het rekruteringsteam, zij helpen je met plezier verder.

Hoe word ik kampcoördinator?

Een kampcoördinator is de schakel tussen het Idee Kidskantoor te Melle en de lokale kampwerking. Het is belangrijk dat je als ervaren rot onze waarden en normen kent. Ervaring in verschillende Idee Kidsrollen is hier noodzakelijk.

Wie is mijn contactpersoon binnen het rekruteringsteam?

Antwerpen: Eline & Audrey
Limburg: Grit
Oost-Vlaanderen: Jasper & Lynn
Vlaams-Brabant: Tine
West-Vlaanderen: Charlotte

Je kunt gerust ook contact opnemen via de monifoon of monitor@ideekids.be
 

Is de monitorenvorming verplicht?

De monitorenvorming is verplicht voor alle nieuwe monitoren. Alles wat je moet weten om te schitteren tijdens je eerste Idee Kidskamp komt hier aan bod. Het online leerpad kan je op je eigen tempo doorlopen. Tijdens een gezamenlijk online groepsmoment, leer je je medemonitoren, kampverantwoordelijken en kampcoördinatoren beter kennen.