Veelgestelde vragen

Hier vind je een antwoord op heel wat van je vragen.
Werd jouw vraag hiermee niet beantwoord, of heb je een dringende vraag over de informatie op deze pagina? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Ik ben ziek tijdens mijn kamp, wat nu?

Bij ziekte tijdens je kampweek, bel je als eerste het rekruteringsteam (0497 41 82 31) op. Zo kunnen wij snel op zoek gaan naar een oplossing. Achteraf stuur je jouw doktersbriefje naar monitor@ideekids.be. Gezien Idee Kids werkt met korte contracten, is er bij afwezigheid door ziekte geen gewaarborgd loon.

Ik heb een ongeval op weg of tijdens kamp, wat moet ik doen?

Breng zo snel mogelijk het rekruteringsteam (0497 41 82 31) op de hoogte. Indien je zelf niet in staat bent om ons op te bellen, zorg dan dat de persoon in kwestie volgende gegevens bij de hand heeft: jouw naam en voornaam, statuut (student, werknemer, werkzoekende ...), kamplocatie van het ongeval, datum en tijdstip, omschrijving van het ongeval en lichamelijke gevolgen.

Wij bezorgen alle documenten die je door je arts moet laten invullen. De verzekering komt enkel tussen voor fysieke schade, geen materiële schade. Idee Kids is niet aansprakelijk voor schade of diefstal aan de eigen wagen of schade veroorzaakt aan derden met je eigen wagen (je eigen autoverzekering is dan van toepassing).

Hulplijnen op kamp: wie bel ik wanneer?

Op kamp krijg je een broekzakplan met mogelijke noodsituaties en hoe te handelen.
Een beknopt overzicht krijg je hier:

Via de monifoon (0497 41 82 31) bereik je ons rekruteringsteam. Bij hen kan je terecht voor al je vragen rond vrije plaatsen, contracten, betalingen, ziekte en vervangingen. Tijdens een kampperiode is het rekruteringsteam buiten de kantooruren en in het weekend vlot bereikbaar.
 
Ons onthaalteam (09 210 80 00) is de go-to lijn voor alle kindgerelateerde vragen. In de praktijk is het in de meeste gevallen de kampverantwoordelijke die het onthaal belt. Ook het telefonisch contact met ouders (bijvoorbeeld bij ongelukjes op kamp) gebeurt steeds via het onthaal. Zij zijn elke dag bereikbaar tussen 8.00 u. en 18.00 u.

Op kamp zal je het vaakst contact hebben met de kampcoördinator. Hij/zij komt tijdens de kampweek af en toe polshoogte nemen over hoe het moni-zijn je bevalt. De contactgegevens van je kampcoördinator ontvang je een week voor het kamp in je mailbox en via je monitorenpagina.

Wat moet ik doen als ik een kamp geef van 3 of 4 dagen, maar ik krijg een draaiboek van 5 dagen?

Een aantal weken voor de start van jouw kamp krijg je een inspiratiedraaiboek van het thema. Daar staat een weekschema van 5 dagen volledig uitgeschreven met activiteiten. Het draaiboek is ter inspiratie dus als je een kortere kampweek begeleidt, kan je zelf beslissen welke activiteiten je wil geven. Belangrijk is wel dat je rekening houdt met de kampomschrijving in het begin van jouw draaiboek, waar bepaalde activiteiten worden uitgelicht. Deze omschrijving wordt ook meegegeven aan de kinderen, zo garanderen we een echte WAAUWbeleving. Daarnaast worden bij sommige thema's workshops of uitstappen gepland, waar je ook rekening mee houdt. Een overzicht hiervan kan je terugvinden op jouw monitorenprofiel.